Wat kan je doen in Tenerife?

Activiteiten

Sport, Culinair & Cultuur

golfen

Golf

Golf in Tenerife is geweldig.
De temperaturen zijn het hele jaar door behoorlijk hoog en de golfbanen op Tenerife staan bekend om hun exotische landschap en vulkanische karakter. Temperaturen op Tenerife zijn in alle maanden boven 20 °C, een perfecte temperatuur voor een rondje golf. De maanden juli tot en met september zijn het warmst met temperaturen boven de 27 °C. Van mei tot september is regen bijna nihil. November tot januari zijn de topmaanden voor de golfers.

Wandelen

Het subtropische klimaat van Tenerife maakt het eiland ook in de winter een erg populaire wandelbestemming. In de koudste maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur in Tenerife overdag nog altijd 21°C terwijl de zeetemperatuur ongeveer 19°C is.

Voor de meesten staat Tenerife gelijk aan massatoerisme. Toeristen languit op het strand genietend van de eeuwig schijnende zon. Verrassend is dat op slechts enkele kilometers afstand van alle drukte volkomen verlaten natuurgebieden liggen te wachten om ontdekt te worden.

Culinair

De Canarische keuken (Tenerife) is een keuken in zijn pure vorm , door de agrarische roots van de lokale bewoners serveren ze eenvoudige gerechten waarbij mooie ingrediënten centraal staan. Vis, groenten en aardappelen zijn de belangrijkste bestanddelen van deze pure keuken. Onze visliefhebbers komen dan ook uitstekend aan hun trekken op Tenerife. De lekkerste gerechten zijn bereid met de dagverse vangst (zeebrasem, heek, dorade en tonijn) bereid in zijn eenvoud op de bakplaat met een beetje olijfolie, knoflook en kruiding aangevuld met een verse salade en Canarische aardappeltjes of brood en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook garnalen en inktvis zijn de toppers, zowel als lunch of tapa. De vleesliefhebbers komen hier ook aan hun trekken: de lokale specialiteiten zijn onder andere gebaseerd op geitenvlees en konijn. Eveneens is er een waaier van aanbod met runds- of varkensvlees en gevogelte. De alom gekende geitenkaas is een ware delicatesse op de Canarische eilanden, met elke regio zijn specialiteit. Tapas & paella Typische overgewaaide Spaanse gerechten zijn de tapas en paella. Ook al komt paella oorspronkelijk uit de regio Valencia, deze klassieker is hier ook erg populair. Tapas mogen ook niet ontbreken op Tenerife. Tapas, “verzamelnaam” voor kleine hapjes/schoteltjes, staat voor velen synoniem voor Spaans eten.

Sporten

Cultuur op Tenerife

Tenerife is een uitstekende vakantiebestemming niet alleen voor de zonneklopper, sportfanaat of natuurliefhebber. Het eiland kent ook een rijke geschiedenis: het eiland bezit mooie kathedralen, paleizen en bijzondere steden.

Santa Cruz, de sfeervolle hoofdstad van Tenerife

De hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, ligt in het noordoosten. Het centrum van de stad is deels autovrij; er heerst een gezelligheid met een aangename sfeer. Je kan hier bv. één van de mooiste winkelstraten verkennen, Calle del Castillo. Deze straat begint bij Plaza de la Candelaria, waar je het 18de eeuws, marmeren monument El Trionfo en het Palacio de Carta vindt.

La Laguna, de religieuze hoofdstad van Tenerife

Voor Santa Cruz was de hoofdstad La Laguna, ofwel San Cristóbal de La Laguna. Na Santa Cruz is dit de grootste stad van het eiland, en de religieuze hoofdstad van het eiland. Er is een diversiteit van kerken, kathedralen en kloosters te ontdekken die zeker een bezoekje waard zijn. Bewonder het bisschoppelijk paleis Palacio Episcopal of bezichtig het Palacio de Nava y Grimón, een paleis geheel in typische Spaanse stijl gebouwd. Hiernaast bevindt zich het plein Mercado de La Laguna waar je verse groente, fruit, vis,vlees en bloemen kan halen.

Garachico

Garachico is een plaats die zeker niet mag ontbreken op het “to do lijstje”, een samenhang van smalle straatjes, historische gebouwen en diverse bezienswaardigheden. Castillo de San Miguel, Palacio de los Condes de la Gomera aan het plein Plaza de la Libertad.

Puerto de la Cruz, het oude vissersdorpje van Tenerife

Puerto de la Cruz is een vissersdorpje van oorsprong en de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire badplaats. De historische waarden zijn evenwel goed behouden. Tijdens een wandeling geniet men van de historische gebouwen zoals het Castillo de San Felipe en Castillo de San Juan, oude kastelen die dienst deden als fort, ter bescherming tegen de piraten. Het Lago de Martiánez is een subtropisch zwembad, ontworpen door de Canarische kunstenaar César Manrique, gevuld met zeewater en omgeven door fonteinen, grasvelden, bloemen en ligbedden. Een trekpleister voor het ganse gezin.

Video's over Tenerife & Palm Mar